10 år med Uvær

av | 22. mars 2019

Akkurat nå er det hektiske dager i Galleri Uvær på Teigan, 10 år er gått siden Galleri Uvær åpnet dørene og det vil vi markere med årets sommerutstilling. Det var våren 2003 at ideen om galleri på Teigan ble lagt og siden har den vokst seg større og bredere. Fra billedkunst til glass og spennende samarbeidsprosjekter.

10 år er noe som må markeres både for øyet, øret, magen og stemninga. I løpet av de årene jeg har jobbet som kunstner har jeg møtt mange kreative og positive mennesker som jeg liker å samarbeide med og noen av disse har jeg invitert til Teigan.

Til jubileumet har jeg sammen med gode venner laget en hel vegg med glassmosaikk i den gamle galleribygningen, selve kjernen der galleriet startet for 10 år siden. Et vakkert motiv med spiral og glassmennesker satt sammen av glass, biter av tallerkener og små figurer jeg har støpt i glass. Jeg må takke de gode hjelperne Tone Hadsel, Silje-Mari Nilssen, Veronika Nilsen og Elisabeth Fauske som bare sa ja med en gang jeg spurte. Så kan vi beundre motivet og undre over om det er golfstrømmen som brer seg over veggen eller strømninger generelt.

Under åpningen kommer Peer Nic.Gundersen fra Sortland for å spille og synge for oss. Han har en slik vakker stemme og jeg er veldig glad for at Peer sa ja til å komme. Vi har gjort flere prosjekter sammen tidligere og det er bare å lukke øynene og lytte når han begynner å synge. Akkurat nå mens jeg skriver dette lytter jeg til «Between the road and me» av Peer & the Moondogs. Vakkert vakkert. Vi kan glede oss.

Marianne L. Strand har ordet i sin makt og under hennes penn kommer de lekreste dikt. Flere ganger har vi jobbet sammen med ord og bilde, glass og dikt. Marianne har også laget et eget dikt til glasshjertene og om hvordan de blir til.

Om natten smelter de hardeste glass, forvandles. Mens vi sover slipes kantene. Om morgene ligger de hjerteklare med myke kanter.

Vi har også laget Hjertestarterpakken sammen. En pakke som inneholder glasshjerte, dikt og foto av Marinne og spesialdesignet te av Elisabeth Fauske, tedamen som er genuint interessert i te. Elisabeth Fauske har også laget hus av glass som stilles ut i galleriet.

Wenche Josefine Johansen har laget vakre puter med applikasjon til årets utstilling. Ulike motiver som blant annet engler og blomster dekorerer putene. Hun har jobbet med søm i mange år og er kjent for tekstilbildene sine som hun syr.

Inge E. Johansen har også bidratt, i tillegg til at det er han som har bygd galleriet. Jeg har fotografert nærbilder av isen på Teiganvannet og pappa har skrevet dikt til dem. Disse flotte verkene henger nå i galleriet.

Galleri Uvær går et spennende år i møte. Jeg har fått permisjon som kunst og håndverkslærer i videregående og skal bare jobbe med kunst det kommende året. Akkurat nå males det helt nye malerier i helt andre uttrykk enn hva jeg har gjort tidligere og de solfylte dagene i vår gjorde at jeg flyttet atelieret ut på altanen. Tenk å male bilder i midtnattsol.

I glassverkstedet går ovnene fulle og en ny og dobbelt så stor ovn har flyttet inn. Der ligger det nå skulpturer for å henge på veggen.

Gled dere til en spennende sommersesong på Teigan og en vakker åpning. Søndag 16. juni kl. 12. Velkommen.

Hilsen Siv