Om Galleri Uver

I ei magisk hytta på yttersida av Hadseløya ligg Galleri Uver og Betty’s tesalong. 

 

Her får du de mest smakfulle kaken, fargerik glasskunst og Nordlands finaste toalett, kor tel og med fuglan syng og badekaret e fylt av blomster.

 

Med Teiganvannet som nærmaste nabo, kan du ta inn utsikta samtidig som du nyt Elviskaka; hærlig blanding av søtt og salt.

 

Vi har åpent tolv tel fire lørdag og søndag og gler oss tel å servere DÆ litt hverdagsmagi.»

Siv med solbriller på hodet og blomstrer framfor seg.
Kaker som står på fat i en hylle.

Galleri Uver & Betty`s Tesalong ligger idyllisk til ved inngangen til vakre Teigandalen.

Selve galleriet ble bygd for 50 år siden av Uverhulas far, Inge Eberg Johansen. Det har tidligere vært familiens hytte og Sivs bolig. Et sted for rekreasjon og naturen rett utenfor døra. Et fristed og et sted for ettertanke. Det er også et sted Siv nå er glad for å kunne dele med alle gjestene som kommer innom året rundt. Uten lysforurensing om vinteren, med nordlys og stjernehimmel som nærmeste nabo. Et perfekt skue til midtnattsola om sommeren. Fuglesang fra småfugler og kort vei til fiskevann og turløyper.

Etter et besøk i Galleri Uver tar du ikke bare med deg ny kunst hjem, men sanseinntrykkene dine har også fått påfyll. Hvert rom i denne magiske hytta gir deg nye opplevelser. Vi lover at du drar hjem med gode minner.

Her har Siv og Elisabeth lagt sin elsk i å skape et annerledes sted som de håper vil gi de besøkende et pusterom i hverdagen. Det hele begynte på slutten av 90-tallet da Elisabeth og Siv møttes på Møllla Kunstskole i Moss. Elisabeth med en drøm om å bo i NordNorge. Det skulle gå mange år før dette ble en realitet. I mellomtiden dro Siv videre på Høgskola i Oslo for å bli kunst og håndverkslærer. Elisabeth reiste til Sri Lanka og England hvor hun fordypet seg i sin lidenskap for te.

I 2003 åpnet Siv det første lille galleriet på Teigan i familiens gamle vedbu. Tre utbygginger senere og behovet for enda mer plass så åpnet dagens galleri dørene i 2015. Nå ikke bare som Galleri Uver, men også med kafedelen Betty`s Tesalong.

Her byr damene på kunst i alle rom og Nordland sitt fineste toalett. Et badekar på løveføtter fylt med flytende roser og tente lys. Fuglesang i bakgrunnen og rom med utsikt. Elisabeth serverer utsøkt te i kopper av porselen med kake som passer til. Kakene til Ho Betty er også et kjennemerke som folk valfarter til.

I kjelleren har Siv verkstedet sitt. Med nærheten til naturen er det lett å se at kunsten til Siv er inspirert av de barske omgivelsene man finner på yttersida av Hadseløya. Her ute har hun nærkontakt med hav og fjell. Det spesielle lyset i nord og farger fra de ulike årstidene. Her har hver årstid sin sjarm og det gjenspeiler seg i uttrykkene.

Glass er et materiale som bergtar folk. Det er rå og ekte materialer fra naturen og skal gjennom en tøff prosess før det er ferdig. Siv bearbeider store glassplater. De kuttes og skjæres til med glasskjærer og tenger. På høye temperaturer smeltes glasset sammen i glassovnen. Man kan på en måte si at glasset har vært ute en vinternatt før etter de heftige rundene det skal gjennom.

Siv skiller kunsten sin i to retninger. Det ene går på å designe nye hjerter og uttrykk i fat og former. Den andre mer kunstneriske delen er unika som bilder og skulpturer.

Det er ikke til å komme bort fra at Siv er blitt kjent som «hjertedama» for glasshjertene sine. Hun liker å si at grunnmuren til Galleri Uver er tuftet på hjerter. De første design som ble laget i glass var hjerter – det var her glasseventyret startet.

Siv har fordypet seg innen billedkunst på kunstskola. I 2007 begynte arbeidet med å utforske glasset som materiale. Det skulle bli mange kurs og kunstopphold i inn- og utland. De første utprøvingene ble laget som hjerter. Hjertene ble så populære at de ble fundamentet til Galleri Uver. Siv bruker å si at grunnmuren til galleriet er tuftet på hjerter.

Idag kombinerer Siv mange av de teknikkene hun har ervervet seg innen arbeidet med maling og glass. Hun er særlig opptatt av tekstur og jobber mye med overflaten i bildet. Mønster, farger og sammensmelting av glasset.

I galleriet har Siv og Elisabeth også laget en egen butikkdel. Elisabeth tar inn de lekreste tekopper og det du trenger av tilbehør for å lag din egen perfekte kopp te. Med sitt eget merke med te for salg. Siv dyrker sin fasinasjon for kosesauer og her finner du både morsomme sauer, barneboka om kosesauene og andre sau-relaterte ting. I tillegg har damene tatt inn ting og tang som man kanskje ikke finner så mange andre steder. Et spennende tilskudd av søtt og varierte innslag.

Forhandlere:
Galleri Vesterålen, Sortland
Paletten Kunst og Innramming, Harstad
Galleri Nord, Tromsø
Alveland, Dverberg, Andøya
Galleri My, Narvik
Håndverkshuset vi-4, Hammerfest
Huldrehjørnet, Bø i Vesterålen
Lefspia, Engeløy i Steigen
Sjokoladerommet, Gravdal