Fra verksted

av | 22. mars 2019

Der glassblåserne bearbeider glasset mens det er varmt, jobber vi med glasset mens det er kaldt. Setter sammen ulike farger og former for så å smelte glasset i en elektrisk ovn på høye temperaturer.

Glasset vi bruker kalles for kunstglass og er en egen type glass som er laget spesielt for denne teknikken. Glasset Siv bruker heter Bullseye og kommer fra USA. Det er viktig å bruke samme type glass for å unngå spenninger i glasset.

Glasshjertene skal en gang i ovnen og så er de ferdige. Skåler skal to ganger i ovnen. Først smeltes glasset sammen. Siv sliper kantene på slipeskive før hun legger glasset oppi en form. På en lavere temperatur i ovnen synker glasset sakte ned i formen. Dette kalles slumping.

Produktene gjennomgår en lang prosess før de er ferdige til å stilles ut i galleriet.

Med en egen skjærekniv og tang former Siv til glasset slik hun skal ha det.

Hjertene er i to lag, et blankt og et med farge. Først skjærer Siv til det blanke glasset og måler
etterpå oppå det røde glasset for å få delene like store.

Metallopphenget er spesielt laget for å tåle varme på over 800 grader. Siv har lagt på en bit med spesialglass, et glass med dekor. På dette hjertet er glasset frostet med små metallstjerner. Det blir et fint innslag i det ferdige glasshjertet. Nå er hjertet klart til å legges i ovnen. Her vil det ta fra 12 timer og oppover før hjertet er ferdig.