Galleri Uvær i nytt bygg

av | 22. mars 2019

I inngangen til Teigandalen ligger det en hytte med gress på taket. Med tanipa i bakgrunnen og Teiganvannet som nabo ligger nye Galleri Uvær landlig til. Vi er glade for å ønske velkommen. Galleri Uvær & Betty’s Tesalong har sammen åpnet i et nytt bygg 150 meter opp i bakken på Teigan.

Betty’s Tesalong tryller frem de lekreste kaker med blåbær, vanilje, bringebær og sitron. Mange som har vært innom sier at kakene minner dem om barndommen. Elisabeth selv som står bak Betty’s Tesalong sier det er rustikke kaker uten mye dill og dall. Hun har tatt med oppskrifter fra tiden hun jobbet på tehus i England. Teen serveres i vakre porselenskopper, utvalgt av Elisabeth selv. Kaffen nytes fra gamle kopper fra en svunnen tid.

Bygget er bygd av Siv sin pappa, Inge E .Johansen som også har laget Uværshula. Med murte vegger satt sammen av stein fra området, lyse farger og stoler malt på dugnad av gode venner i lilla, blåtoner og turkis. Egenprodusert glassvask og fliser på badet. Alle rom er en opplevelse i seg selv. Man blir møtt av Siv sin nye mosaikkvegg i blåtoner på vei opp. Her har Siv knust masse kopper og kar i tillegg til egne glassflater laget for veggen. Et vindu er fylt med glass fra Siv sine vaffelmønster.

Det har vært en kreativ prosess å plukke ut farger, tema og innhold til nye Galleri Uvær. Vi har vært i alle bruktbutikker i Lofoten og Vesterålen for å finne vaser, blomstermønstrede kopper og artige duker. Hagen er omgitt av blomster og natur. Rett forbi går turløypa til Finnsætherkollen. Hagestoler med fargerike puter skal nytes i det fine sommerværet som er spådd. Vi håper det stemmer.

Åpningstider i sommer frem til 16. August: Tirsdag – fredag kl. 12-16. Lørdag og søndag kl. 12-17. Mandager stengt.