Hjertestarterpakken

av | 22. mars 2019

Alle gode ting – og te

«Hjertestarterpakken» er et samarbeidsprosjekt mellom Marianne Lovise Strand, Elisabeth Fauske og Siv Johansen.

Det finnes perioder der vi alle trenger litt ekstra omtanke. – Å gi noen et vakkert glasshjerte er en fin måte å symbolisere at man bryr seg, sier Marianne Lovise Strand. I sommer fikk hun ideen til å lage en gavepakke i samarbeid med kunstner Siv Johansen. «Hjertestarter-pakken» er ment å være en hjerteåpner, en gave med tre små ting som gleder.

De to har samarbeidet flere ganger før i løpet av de siste fem årene hvor de har kombinert ord og bilde. Siv gav straks tilbakemelding om at hun synes det var en god ide, og dermed var prosessen i gang. Tanken var å lage en liten vennegave som gleder og oppmuntrer. Den nye pakken består av et glasshjerte som Siv har laget, et diktkort hvor Marianne har skrevet dikt og tatt foto av Siv sine hjerter, samt en spesialkomponert te som kunstner og te-entusiast Elisabeth Fauske står bak.

Marianne var på besøk hos en felles venninne og der fikk hun smake Elisabeth sin egenkomponerte te som hun hadde laget i små poser med tekst til. Lykke-te, hadde Elisabeth kalt teen hun hadde laget. Elisabeth er fra Oslo, men har flyttet til Hadsel tidligere i år for å følge drømmen sin om å bo i Nord-Norge. Hun og Siv er venninner og de har tatt kunstutdanning sammen tidligere. Da Marianne fikk vite at Elisabeth er en ivrig te-entusiast med mye kunnskap etter å ha arbeidet på et tehus i England i to år, vokste ideen.
Elisabeth har også arbeidet i tre måneder på ulike teplantasjer på Sri Lanka.

– Jeg tenkte det måtte være en glimrende ide at vår «hjertestarterpakke» også kunne inneholde en pose spesiallaget te, sier Marianne. Og det ville heldigvis Elisabeth være med på og nå har hun nylig vært i England og kjøpt inn ingredienser. Teen som Elisabeth har laget til hjertestarter-pakken heter HJERte, eller Hjerte-te som Siv syns det er enklest å si. Alle te-posene har en topp som er formet som et hjerte.

– Alle gode ting er tre, skrev Siv til meg i en av de mange sms som har gått oss imellom. Da slo det meg at vi skulle si «alle gode ting- og te «, ler Marianne.

– Vi er stolte over å kunne presentere dette produktet, og vi har tro på at dette vil slå an, sier de tre. En hjerte til hjertegave som vi håper vil glede mange.