Kosesaugarn

av | 22. mars 2019

Siv har kosesauer, 16 sauer med ulike personligheter som gresser ute på yttersida av Hadseløya. Nå er ulla deres foredlet til sitt eget garn, kosesaugarn. Telespinn i Telemark har foredlet den fine ulla og det er blitt et resultat med god kvalitet som vi er stolte av å selge i galleriet.

Typiske trekk hos en kosesau er at de liker å bli klødd bak øret. Hvis de ikke får oppmerksomhet dytter de i deg med foten sin. Se meg, bræker de og svinser rundt deg. Kosesauer har juletre – for å spise . Å gå tur sammen med en kosesau tar litt tid, da de helst vil stoppe å spise hele tiden. Kosesauer kommer når du roper på dem. De liker brødskiva, frokostblanding, men elsker rogneblad og rognebær. De hører på lyden når det er Siv som kommer kjørende og da roper de bæææ og kommer løpende.

Bukkebruse har rekorden i ryggkløing – nemlig 1,5 time. Skjegge vil alltid ligge i fanget. Dorre spiser for mye og Svartepettir og Molly er de eneste to sorte sauene.

Mange av kosesauene har en dramatisk bakgrunn hvor de er blitt reddet ned fra marka eller startet livet som flaskelam. Mens noen bare er heldige sauer som er blitt værende.

Ved å kjøpe et slikt kosesaunøste er du med på å støtte det gode saueliv for: Dorre som spiser litt for mye, Bukkebruse som er personlig assistent og følger etter hele tiden, Snusmumrikken som er litt halt, men veldig glad i å bli klødd på panna, Svartepettir som er en mammadalt og dytter deg hvis han ikke får nok oppmerksomhet, Molly som da hun var liten ble fosterbarn, Skjegge som er den minste, men den største mammadalten og helst vil ligge i fanget til Siv, Kvitesau Kong Valemon som har noe majestetisk over seg, hvit med store mørke øyne, Sammi som vokste opp med bleie og lærte å spise gress av kaniner i stua til en av Sivs venner, Søstrene Pippi og Penelope hvor Pippi er grådig, mens Penelope har fått 4 lam som hun tar vare på, Lilly flaskelam som hele tiden dro på vift og har fortsatt med det i voksen alder, Lillemann som er en liten hoppesau og vil hoppe over gjerdet siden gresset alltid er grønnere på den andre siden, Nora Emilie Stjerneøye som virrer hodet hit og dit når hun får kos og har stjerner i øynene, Willhelmina som elsker å bli klødd på baken og ryggen og er ofte først i kosekøen, Anne Lena som skal ha så mye kos at hun kan bli litt klengete og står gjerne oppå sponsekken for å bli sett og tilslutt Lykkepia som er en heldig sau som fikk bli og som også kan bli ganske klengete og bestemt når hun vil bli klødd på magen!