Malekurs i høst på Teigan

av | 22. mars 2019

I høst vil Siv kjøre to ulike malekurs i vakre omgivelser på Teigan.

Med Teigandalen som ramme og Siv sitt atelier blir det kreative dager.

Vi starter kl. 10-17 hver dag og kurset koster 2600 kr inkludert materiell og mat.

Siv arbeider mye med tekstur i bildene sine og bruker en blandingsteknikk med akrylmaling og collage for å skape abstrakte uttrykk. Gjerne kombinert med tekster, lesbare ord eller ren fantasiskrift. Søm i bildene gir en spennende effekt og maleriene mine i blandingsteknikk har et rustikt preg med flere lag maling og papirer. Landskapsbildene er luftige med akryl og mye vann.

Siv vil lære bort de teknikkene som hun selv bruker i bildene sine. Deltakerne vil arbeide med å skape ulike teksturer, bruk av collageteknikk og det mangfoldet man kan bruke av papirer og ulike muligheter for å bygge opp et bilde. Vi bruker akrylmaling, lag på lag og med mye vann. Kull og tegning på bilder med kritt. Litt materialkunnskap og hvilke redskaper som kan være nyttige å bruke i maling i tillegg til den tradisjonelle penselen, f.eks kredittkort.

Teori vi vil gå gjennom:

  • Hvordan får vi de gode ideene og utvikle kreativiteten vår?
  • Komposisjon, det gyldne snitt, flere komposisjonsprinsipper
  • Fargelære, hvilke farger «passer» sammen

De store formaters helg. Fredag ettermiddag 26.09 til søndag 28.09.2014.

Denne helga skal vi se på de store formatene i billedkunst. Vi begynner fredag ettermiddag med forberedelser og teori rundt komposisjon når vi skal fylle en større flate. Vi skal også se på ulike eksempler på hvordan andre kunstnere har jobbet med de større bildene. Vi skal jobbe med planlegging av motivet for å komme i gang. Hva skal motivet være? Hva vi gjør hvis vi får stopp underveis i bildet. Skissetegning i forhold til ideer og komme seg videre i bildet.

Det vil også bli litt teknikker vi kan nyttiggjøre under de store formatene. Nyttige tips og noen demonstrasjoner for de som har lyst til å prøve seg på ulike fremgangsmåter.

Vi benytter oss av et leid lokale. Derfor er det mulighet for å jobbe utover den faste tiden for de som vil ønske dette. Dette kurset starter kl. 17.30 fredag i lokalet i Breivika og koster 3500 kr inkludert materiell og mat.