Nøkkelen til hjertet

av | 22. mars 2019

Hvem har ikke hørt den gamle klisjeen «nøkkelen til hjertet», gjerne i forbindelse med at nøkkelen til mannens hjerte går gjennom magen. Nå har Siv laget nøkkelen – i glass.

Produktdesign er en viktig del av jobben min. Hjertene mine er blitt en klassiker, men man må utvikle seg og komme med nye variasjoner av glasshjerter. Ideen til «Nøkkelen til hjertet» fikk jeg gjennom bildene mine.

Opprinnelig er jeg billedkunstner og i høst jobbet jeg i atelieret med noen rustikke collager. Faren min, Inge E. Johansen, er en skikkelig samler slik som meg selv. Vi tar vare på alt mulig. Han hadde noen kraftige gamle nøkler som han hadde tatt vare på. Jeg fikk noen av dem og brukte dem direkte i bildene. Samtidig holdt jeg på med å utvikle nye hjertedesign og tenkte jeg skulle prøve med nøkkel i.

Nøklene er tatt avtrykk av i leire. Noen kraftige store nøkler og noen mer pyntenøkler med dekorelementer. Glasset smelter ned i formene og får et avtrykk av selve nøkkel-formen. Så det er ikke en ekte nøkkel i hjertet, men en nøkkel i glass. Det er morsomt å jobbe dirkete med klisjeer på en slik måte, smiler Siv. Man vet ikke alltid om det nye man har laget vil treffe kunden, men «nøkkelen til hjertet» har allerede blitt veldig populært.